Akuttid hos tandläkare i Sollentuna

30 mars 2021 patrick pettersson

Du njuter av att ha hela helgen ledig. När rullgardinen åker upp ser du solen som sakta stiger över horisonten. Klädd i dagens första leende går du upp för att starta kaffebryggaren. Inne i ditt huvudet vandrar tankarna och dagen börjar ta form. Det skulle bli en perfekt ledighet. 

Känslan hänger i, medan du är omedveten om vad som komma skall, och du pysslar lite förstrött. Så plötsligt från ingenstans känner du en liten smärta i en av hörntänderna. Du rycker till och försöker förtränga den molande värken som smyger sig på. När några timmar har gått börjar det bli outhärdligt. Du tar fram mobilen och skriver Tandläkare Sollentuna i sökmotorn.

 

Ring för akuttid

När tandvärken kommer så har man två val. Det ena är att värktabletter och att försöka klara helgen. Det andra är att ringa och få en akuttid. Har man fått en inflammation är det bäst att söka vård med detsamma. På så vis får man en snabbare läkning samt att helgen inte behöver bli helt förstörd.

Tandläkaren kommer troligtvis att lösa problemet temporärt. Du kommer sedan att få en ny tid då tanden kan lagas. Anledningen är att akuttiderna ibland ska räcka för att täcka ett större område. Vilket kan innebära att flera kliniker hjälps åt med att hålla jour öppet för sina patienter.

 

Vad är akut?

En bra fråga. Tandvärk kan vara akut. Men oftast har tanden blivit sämre under en längre tid. Därför är det viktigt att man går på undersökning med jämna mellanrum. Ett tillfälle då tandläkaren tar bort tandsten och ser till att tandstatusen ser bra ut. 

Mellan besöken är god tandhygien viktig. Det vi gör varje dag gör skillnad. Tandborstning och tandtråd kan göra underverk för munhälsan. Vinsten är att slippa få tandvärk samtidigt som plånboken inte gapar tom för att pengarna gått till tandvårdsutgifter.

Fler nyheter