Anlita flyttfirma och få en smidigare flytt

05 februari 2020 Cecilia Olsson
Anlita flyttfirma och få en smidigare flytt

Om man bestämt sig för att flytta till en annan bostad så är det en bra idé att börja sortera bland sina saker i god tid innan flytten. Genom att rensa ut bland sina grejor slipper man flytta onödigt många saker som man ändå inte använder. En bra början kan vara att sortera garderoben. Det enklaste tillvägagångssättet är att titta på plagg för plagg och lägga det i en av tre högar; spara, kanske spara och kasta/sälj/ge bort.

Ett plagg som man inte använt på ett år bör hamna i den sistnämnda högen, om alla årstider passerat utan att man behövt plagget så kommer man förmodligen inte ha användning för det under det kommande året heller. När man gått igenom hela garderoben kan man ta en till titt i kanske spara-högen. Då kan man även ta med i beräkningen hur stor spara-högen är, har man väldigt mycket kläder som man ska spara så kanske man inte behöver mer och kan lägga dem i släng/sälj/ge bort-högen. När man vet vad man ska spara och inte så kan man titta igenom släng/sälj/ge bort-högen och sortera upp trasiga, slitna och fläckiga kläder som ska kastas samt de som det inte är något fel på och kan säljas, skänkas till vänner eller till välgörenhet. När garderoben är färdig så går man bara vidare till nästa skåp eller utrymme och jobbar utefter samma princip, då kommer man få ett flyttlass med enbart saker man behöver eller vill ha.

Om man ska genomföra en flytt i Stockholm så kan Flyttfabriken hjälpa till. De erbjuder flytthjälp men kan även stå till tjänst med bland annat packmaterial, packning, montering och flyttstäd. Flyttfabriken har funnits sedan år 2008 och arbetar framgångsrikt med både små och stora flyttuppdrag. Flyttfabriken AB har trafik- och ansvarsförsäkring, trafiktillstånd och de arbetar alltid med miljön i fokus.

Fler nyheter