Använd vägglampa i hemmet för extra bra och snygg belysning

I ett hem finns det behov för flera olika ljuskällor om det i varje rum ska finnas fullgott ljus för både arbete och avkoppling. En taklampa i varje rum för god allmänbelysning kompletterad med golv-, bords- och vägglampor är både mysigt och funktionellt. Just vägglampor kan användas i samtliga rum för fin och effektiv belysning.

Visa vägen med lampor

Det är inte ovanligt med en lång, mörk och smal hall i ett hem vilket gör det perfekt att fästa vägglampor för att lysa upp vägen in i bostaden. En mer öppen hall mår också bra av vacker belysning och det är riktigt snyggt att installera vägglampor på varsin sida dörröppningarna för att visa vägen och ge en lyxig känsla.

Bra belysning i badrummet underlättar morgonrutinen

Lampor runt om eller på varsin sida av badrumsspegeln är viktigt om det ska ges bra belysning utan skuggor. Se bara till att använda lampor som är godkända att installeras i våtrum eftersom det förekommer både direkt vattenutsatthet men även fukt som påverkar elen i rummet.

Bra ljus i köket behövs för säker matlagning

I köket är det mycket viktigt med god belysning över arbetsytor och matbord. Genom att fästa vägglampor ovanför bänkar utan överskåp ges en bra punktbelysning på bänkskivan och det ser dessutom riktigt snyggt ut. 

Bra belysning till kvällsläsningen

Istället för att ta upp plats på de oftast ganska små sängborden så kan det vara bra att istället fästa sänglamporna i sängkarmen eller på väggen ovanför. Det ser fint ut samtidigt som det ger bra belysning uppifrån istället för från sidan.

Varierad vardagsrumsbelysning

I vardagsrummet passar det bra att fästa vägglampor för att lysa upp vacker konst, men det kan även vara användbart över bord och bänkar för extra belysning och högre mysfaktor i hela rummet.

Önskas en snygg vägglampa av hög kvalitet så kan du vända dig till Lampemesteren, de har ett noga utvalt sortiment av vackra och funktionella designlampor.