Är du i behov av ett invaliditetsintyg?

19 januari 2022 william eriksson

editorial

Det händer alldeles för enkelt att man skadar sig. Det kan vara en skada, eller att man är med om en olycka. Många gånger går det snabbt över av sig själv, men inte för alla och inte alla gånger. Har du fått en skada som påverkar ditt jobb? Då är det på tiden att du skaffar ett invaliditetsintyg. Detta intyg behöver du lämna in till Försäkringskassan för att få ett bra underlag till en ersättning. 

Det är nämligen så att om du har en försäkring så kan du ha rätt att få ut på den vid skada. Har du helt fått sluta jobba, eller bara dra ner på det? Hur stor skada man har inverkar på hur stor ersättning man får. Grunden är givetvis också ett bra invaliditetsintyg. Du kan få hjälp med det via denna länk: https://www.invaliditetsintyg.se/. Det är ofta duktiga ortopeder som utför invaliditetsintyg, för vem kan kroppen bättre än de egentligen? 

 

invaliditetsintyg

 

Hur lång tid tar det?

Från det att man är med om olyckan tar det ofta uppemot ett år innan man får ut någon ersättning. Det beror också på hur snart man tar tag i invaliditetsintyget. Allting blir mycket enklare för dig om du sedan innan har gjort läkarbesök. Har du allt dokumenterat från början blir det betydligt enklare att få ut en rättvis ersättning. Det viktiga är att du tar tag i det så du kan få ut den ersättning du har rätt till.

När man får invaliditetsintyget går man till en duktig ortoped. Denne kommer att göra en grundlig undersökning. Ni börjar med att prata och går sedan igenom kroppen. Detta kostar en del, men är något du kan få ut från försäkringsbolaget. Hur lång tid det tar och hur mycket det kostar beror helt på hur stora problem du har och hur mycket som måste skrivas ned. 

Fler nyheter