Arbetsplatsen behöver led lysrör

26 april 2022 jonas olsson

editorial

På kontoret är det många som hänger ett led lysrör över skrivbordet, och det ger ett bra arbetsljus över en stor yta. Även på fabriker och monteringsställen är det perfekt med lysrör. Det är viktigt att man inte anstränger sina ögon med dålig arbetsbelysning när man arbetar med detaljer och därför måste kunna se ordentligt. 

Led lysrör har många fördelar, och en av dem är att de är energisnåla. På en arbetsplats kan du ha många lysrör tända samtidigt, men det kostar inte så mycket och energikostnaderna hålls nere. Dina ledlampor alstrar inte heller så mycket värme, så man bränner sig inte på dem. 

Lysrör som varar länge

När man har lysrör tända under långa tider är det bra att de är så hållbara. Du får förstås byta dem då och då, men det sker relativt sällan. Därför är de ekonomiska både när det gäller energiåtgång och livslängd.

Dessutom ger lysrör led ett riktigt bra ljus, och det brukar uppskattas, inte minst om man har ett precisionsarbete. Det finns företag som säljer led lysrör online, så du går bara in på en lämplig hemsida och beställer det du vill ha. När det gäller led behöver man inte hamstra stora lager av lysrör, för de har som sagt en lång hållbarhetstid. 

 

LED lysrör

 

Ny teknik i traditionell design

Skulle du hitta en vanlig glödlampa, så är den sannolikt tillverkad i retro-stil, men den har led belysning inuti. Tekniken med led lysrör och lampor är så bra att man använder den överallt. Design är viktigt, och moderna lampor ser ofta exklusiva ut, men en arbetsbelysning får ofta vara traditionellt utformad.

De lysrör du har över skrivbordet är alltså tillverkade i ny teknik. De blir inte för varma, och de håller länge. Trots att de lyser starkt är energiåtgången låg, så det är bara fördelar med led lysrör på jobbet.

Fler nyheter