Att gapa och slappna av samtidigt

08 januari 2021 Mikael Barani

Det känns som om att de första 20 åren av detta sekel redan rymmer nog med händelser för en hel livstid. Vi lever i minst sagt omvälvande tider och det gäller att hålla i hatten när tempot hela tiden ser ut att höjas.

Man får helt enkelt finna hobbys och strategier som gör att man kan varva ned och finna sig själv mitt i allt det som sker omkring oss nu. Annars är det lätt hänt att svepas med.

Besök tandläkaren med ett leende

För det är lätt att dras med och glömma bort att vardagen för de flesta av oss ändå är går fram i en relativt maklig takt. Genom att uppskatta det lugn som vi ändå har, och lyfta fram det, så ger vi också det utrymmet att växa och bli större.
Detta är ett förhållandevis enkelt knep, i varje fall i teorin, för att skapa sig själv en liten oas mitt i tider som kan kännas oroliga för många av oss.

Kombinera även detta med djupa andetag i bröstryggen och du har en vinnande teknik.

Detta är för övrigt något som du kan använda dig av i alla situationer där du känner att tankarna och känslorna börjar dra iväg med dig. För det är lätt hänt att vi tappar kontrollen över oss själva när vi känner oss oroliga.

Många av oss är till exempel stressade när vi besöker tandläkaren. Kom då ihåg att fokusera på andningen och kanske även blunda för att skapa ett lugn som du kan vila i.

Sedan händer det förstås även på vilken tandläkare som du går till.

Hos https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct finns det alltid lite tid över till ett vänligt bemötande där du som patient slipper behandlas som om du vore en produkt på ett rullband. Sådant skapar en känsla av trygghet och tillit vilket också underlättar vid framtida besök.

Fler nyheter