Auktoriserad låssmed i Stockholm

23 augusti 2021 jonas olsson

För att slippa bli lurad ska man försäkra sig om att den låssmed man tänker anlita är auktoriserad. Detta gör man enklast direkt på SLR:s hemsida. Men det finns även andra saker som kännetecknar en seriös låssmed, som att man alltid får veta priset i förväg och att man betalar mot faktura eller med kort. På kvittot och fakturan står även företagets organisationsnummer, adress och kontaktuppgifter. 

Ofta anlitar man en låssmed akut då man tappat nycklarna eller låst sig ute. Inte sällan sker detta under kvällar och helger och det kan då ibland kosta lite extra. Men det går att komma ned i pris genom att välja en auktoriserad låssmed i Stockholm som har sin företagsadress i samma område som man bor i. Detta eftersom man också får betala för låssmedens restid. Dessutom får man hjälp mycket snabbare än om man väljer en låssmed från andra sidan av stan.

 

Låt en låssmed se över fastighetens säkerhetssystem 

Det kan vara bra att lite då och då se över hela bostadens eller fastighetens säkerhetssystem. En låssmed vet hur en tjuv tänker och kan enkelt hitta eventuella svagheter och se vilka förbättringar som kan behöva göras. Det kan exempelvis vara att även sätta lås på fönstren, förstärka ytterdörrens gångjärn eller byta till ett bättre lås. Men också att installera larm eller ett nytt låssystem med nyckelbrickor eller kodlås som här: https://www.lasman.se/.

 

 

Lägre försäkringspremie med bra lås

Innan man kontaktar en låssmed kan det vara bra att höra med det försäkringsbolag man har vilka särskilda krav de ställer på lås och låssystem. Annars kan man riskera att inte få ut någonting på försäkringen vid inbrott om låsen inte uppfyller kraven. Lås med hög säkerhetsklass kostar en hel del. Men genom att låta en låssmed installera riktigt bra lås kan man många gånger också få en lägre försäkringspremie.

Fler nyheter