Borås, Borås – pumparnas stad

28 juni 2021 william eriksson

Känd från sången och för att vara landets textilstad, stoltserar Borås redan med den äran. Men det är ju inte lacken som driver en bil framåt, utan det som gömmer sig under huven. Nämligen motorn. Så är det även när det gäller Borås. För om du ska bli en stad som är känd och till och med omsjungen, så behöver du det där som sitter och arbetar under motorhuven. I detta fall bland annat pumpar, av alla de slag.

Hur många pumpar i Borås finns det? Det kanske kan vara en fråga i ett tv-program, men troligen är det inte någon som vet. Men du kan säkert räkna ut att det krävs många pumpar för att driva runt en framgångsrik stad. Det behövs pumpar som ser till att de boende har det bekvämt. Som med de slags pumpar som matar fram vatten, avloppsvatten, värme och ventilation. Men även de pumpar som är i en produktionslinje.

 

Don efter uppdrag

Det låter kanske lätt att förklara en pump som något som driver fram en gas eller en vätska, men i grund och botten är det så en pump fungerar. Med det sagt så finns det en ofantlig mängd pumpar på marknaden. De slags pumpar som du troligen har i ditt eget hem, som värmepump och vattenpump. Men inom industri och tillverkningsföretag finns det även en mängd specialiserade modeller som till och med kan hantera explosiva ämnen.  

Du behöver därför en flödeslinje där du har precis rätt pump på precis rätt plats. Hur får du det? Har du tid att scanna marknaden efter den rätta pumpen var och varannan vecka? Troligen inte, så det bästa är att du hittar ett bra företag som kan sina produkter och din produktionslinje. På det viset kan du få rätt pump och dessutom installerad, servad och reparerad vid behov. 

Fler nyheter