Bortforsling av möbler är alltid ett problem när du bor i stan

27 mars 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Alla stadsbor vet hur svårt det är att göra sig av med möbler: de är för stora för lägenheten och det finns ingenstans att ställa dem. Du försöker erbjuda dem till vänner och familj, någon skulle kunna använda dem, antar du… Men alla har redan en egen uppsättning, eller så är kanske den föråldrade stilen inte riktigt deras stil. Det känns som ett omöjligt uppdrag; hur kan en liten person göra sig av med något så stort? Lyckligtvis har vi lösningar! Låt oss visa dig tips för att göra det lättare att forsla bort möbler du inte behöver när man bor i städer.

 

Försök först att hitta sätt att återanvända möblerna. Du kan återanvända gamla möbler och ge dem ett helt nytt utseende. Förvandla en gammal byrå till en bokhylla eller förvandla en förvaringsbänk till en uteservering. Med lite kreativitet kan du göra något av ingenting!

bortforsling av möbler

Annonsera för att sälja eller till och med skänka

För det andra, dra nytta av säljsidors olika erbjudanden. Det finns alltid försäljning och erbjudanden på möbler, både nya och begagnade på nätet. Du kan hitta bra erbjudanden för annonser på blocket, eller till och med i din lokala secondhandbutik. Det är värt några extra kronor för att bli av med en sak som du egentligen inte behöver längre.

 

Slutligen kan du överväga att donera dina möbler i stället för att slänga dem. Att skänka möbler till en välgörenhetsorganisation, ett härbärge för hemlösa eller till och med till en granne är ett bra sätt att göra sig av med något du inte behöver och hjälpa någon annan. Det är också miljövänligt och en otroligt vänlig gest.

 

Skulle inget av detta fungera så finns det företag som har specialiserat sig på att ta hand om möbler som ingen längre vill ha. de hämtar dem hemma hos dig och antingen slänger dem eller skänker dem vidare. I Stockholm heter de skräphämtarna. 

Fler nyheter