Dragspelsmusik är glädje

Dragspelsmusik är glädje

För många är dragspelet förknippat med glädje, bryggdans, dans på logen, gammaldans och gamla härliga allsångsvalser vi känner igen från förr. Allt från Evert Taubes sånger om Fritiof Andersson till Harry Brandelius och hans sång om Gamla Nordsjön. Listan kan göras lång på folkkära låtar och välkänd musik som kan vara polka, schottis eller mazurka. En glad och lättsam underhållningsmusik, helt enkelt, som får oss på gott humör. För alla som själv spelar och vet hur svårt det är att både spela dragspel och sjunga samtidigt, är det extra härligt att höra någon som verkligen behärskar sitt instrument.

 

Dragspel är en gammal svensk tradition

Många kända musiker och sångare har en dold talang – de spelar även dragspel! Ett dragspel är lätt att ta med sig ända ut på bryggan eller i båten. De många spelmansstämmorna runt om i landet vittnar om dragspelets popularitet bland det svenska folket. Dragspelsmusik är en grundmurad tradition i hela landet, så vill du exempelvis lyssna till ett härligt dragspel i Järfälla  är det bara att anlita en musiker som kommer och underhåller dig och alla dina vänner eller gäster.

 

 

Behövs det förstärkning?

Att spela akustiskt eller unplugged är en vanlig trend numera. Anlitar du en proffsig speleman så har han givetvis den utrustning som behövs, beroende på hur stor publik det rör sig om. Vanliga charmiga dragspel eller digitala dragspel som har mängder av toner och finesser. Det finns högtalare för både stora event och för lite mindre fester. Ofta har han kompisar som spelar och sjunger också, så det är inte omöjligt att du kan beställa musik i olika konstellationer. Två personer kan ju sjunga stämsång, och det kan vara effektfullt ibland. Har du en liten, privat fest behövs det kanske bara en trubadur eller dragspelare som ensam sköter underhållningen. Boka in en glädjespridare och njut av sång och musik!