Dubbel altandörr som gör grannarna gröna av avund

11 november 2021 patrick pettersson

Det är lustigt hur modet svänger då och då, och gör att det som ena året är snyggt och funktionellt är helt ute året efter. Fullt så snabbt svänger kanske inte modet när det gäller altandörrar men det har ändå hänt en hel del på senare år. Den minimala altandörren har numera ofta bytts ut mot en dubbel altandörr som lätt kan göra grannarna gröna av avund med sin skönhet och funktionalitet.  

Med dubbla altandörrar kan du öppna upp mot trädgården på ett helt annat sätt än vad du kan göra med enkla. Och därför passar den typen av dörrar perfekt där du önskar en större närhet till naturen, som i vardagsrummet, köket eller varför inte i sovrummet? Det är till och med så att många väljer att ha flera dubbla altandörrar på flera olika platser på fasaden. Ett sätt som gör att du kan få en enhetlig och öppen fasad mot havet eller skidbacken.

 

image

 

Ute blir inne och inne blir ute

Idag är det vanligt att man inte bara har dubbla altandörrar utan att man dessutom väljer att sätta glaspartier på var sin sida om dörrarna. Det gör att du får ett mycket stort och generöst ljusinsläpp, men även att du kan blanda ute med inne. I vissa fall har husägaren passat på att placera en altan med tak utanför dörrarna. Det gör att du lätt kan öppna upp och skapa ett extra rum under årets mer varma månader.

Om du exempelvis har många gäster på middag så kan du enkelt duka bord på insidan och utsidan samtidigt. Kanske vill barnen titta på en film och ni vuxna vill kunna äta skaldjur utan att vara oroliga för att spilla på golvet. Eller så vill du bara kunna ha en ökad närhet till barnen som leker i trädgården på kvällarna. 

Fler nyheter