En guide till olika typer av kepsar

30 november 2022 Helen Johansson

editorial

En tidlös modeaccessoar

Om du gillar att bära kepsar kanske du känner till olika typer av kepsar. Från basebollkepsar till bollkepsar, det finns många olika varianter tillgängliga i kepsvärlden idag. Men vet du egentligen vad som skiljer en keps från en annan? Låt oss ta en närmare titt på några av de mest populära stilarna och lära oss om skillnaderna mellan dem.

image

Vanliga kepsvarianter

Baseballkepsar
Baseballkepsen är utan tvekan den mest igenkännbara typen av keps. Den kännetecknas av sin böjda visir och har vanligtvis ett justerbart band i ryggen för storlekssyfte. Baseballkepsar finns i ett stort antal olika färger och mönster, från klassiska laglogotyper till trendig grafik. De finns också i både strukturerade och ostrukturerade former (även kända som dad hats). Strukturerade kepsar har en styv frontpanel som hjälper dem att hålla formen, medan ostrukturerade kepsar har en mer avslappnad passform och ett mer flexibelt material

Snapback-kepsar
En snapback är lik en basebollkeps, men med en justerbar plastknapp på baksidan i stället för ett justerbart band. Den här stilen har blivit alltmer populär de senaste åren tack vare det praktiska stängningssystemet och den eleganta designen. Snapback-caps har vanligtvis en djärvare grafik än baseballkepsar, ofta med ljusa färger eller mönster på kanten eller längs sidorna

Truckerkepsar
Truckerkepsar är en annan populär stil som har funnits i årtionden nu. Den här typen av hatt har ett böjt visir som en basebollkeps, men har också nätpaneler längs sidan för att ge andningsförmåga. Namnet ”truckerkeps” kommer från dess traditionella användning bland lastbilschaufförer – nätpanelerna gjorde att de enkelt kunde hålla sig svala under långa körningar över heta motorvägar! Truckerkepsar är vanligtvis tillverkade med skumunderlag, vilket ger dem en unik form som ger den här stilen en egen karaktär skild från andra typer av kepsar.

Oavsett om du föredrar klassiska stilar eller något mer modernt finns det ingen brist på alternativ när det gäller att välja din favorittyp av keps! Baseballkepsar, snapbacks och truckerkepsar erbjuder alla sina egna unika fördelar beroende på dina behov och preferenser. Med så många alternativ där ute borde det inte vara alltför svårt att hitta en som passar precis rätt! Tack för att du läste!

Fler nyheter