En perfekt konferens

26 september 2019 patrick pettersson
En perfekt konferens

Det fiffiga med konferens är att många människor kan samlas vid ett och samma tillfälle. Det är en bra tid att göra sådant arbete som inte ryms inom den ordinarie arbetstiden. Det är också ett bra tillfälle då alla på arbetet kan ses samtidigt, vilket inte alltid är så lätt att få till på en större arbetsplats. Alla kan ha fokus på samma sak, alla på plats strävar mot samma gemensamma mål. När alla har exakt samma fokus och vet vad som är målet, ökar koncentrationen. Då blir det lättare att utföra det man ska göra, vad det än må vara: diskutera, brainstorma, informera, dela erfarenheter, planera eller besluta.

 

 

Var hålla hus?

 

Det är lätt att bestämma att man ska ha en konferens, men det är inte lika lätt att anordna den. Vad innehållet ska vara har man förmodligen en god idé om från början. Fast det kan ändå krävas lite tankemöda för att få ihop det med en snygg röd tråd. Något mer som kräver tankemöda är ju att hitta bra lokaler för konferensen. Lokalernas storlek måste passa för antalet människor. Det spelar även roll hur lokalerna är inredda. Ibland vill man ha möblerat för föreläsning, ibland för gruppdiskussioner och i andra fall vill man ha möjlighet till runda bordet-diskussion.

 

Det lilla extra

 

Det räcker ju inte att ha bestämt vad konferensen ska behandla och var man ska vara, det måste också bestämmas kring andra detaljer. Detaljer som gör det där lilla extra, till exempel god mat och dryck. För ska man vara på konferens en hel dag behöver troligtvis energidepåerna fyllas på. En aktör som kan erbjuda detta finns exempelvis här: https://folkmatmoten.se/. Man ska inte heller glömma att bjuda deltagarna på kaffe och go-fika. Eller varför inte en lyxig dessert? Och så någon slags underhållning på det. Då blir det en perfekt konferens.

 

Fler nyheter