En vandring mot ett hälsosammare liv

04 maj 2020 Mikael Barani
En vandring mot ett hälsosammare liv

Det märks att många av oss numera arbetar hemifrån. Det är bara att gå ut till ditt närmaste friluftsområde mitt på dagen. Det är en märkbar skillnad på antal människor som är ute och rör på sig mot vanligtvis. Självklart har en del av detta att göra med att det också har blivit vår. Äntligen.
När solen skiner och det är varmt så är vi så klart mer benägna att komma ut och röra på oss i de allt mer gröna omgivningarna. Dock så är det som sagt flera av oss som numera har möjligheten att vara lite mer flexibla i vardagen. Man kan helt enkelt planera för att ha lite mer fritid samtidigt som man ändå gör sitt på jobbet och är tillgänglig om kollegorna skulle behöva få tag i en.

Det är med andra ord en unik tid som vi lever i. Eller i varje fall är det första gången som vi har stött på en sådan här utmaning medan vi befinner oss i den digitala eran. Visst har mänskligheten drabbats av pandemier förr. Men aldrig på den skala som vi nu ser ske.
Vi kommer att ta oss igenom detta också. För är det något människan har bevisat så är det att vi på något sätt alltid tar oss vidare. Rika på lärdomar och erfarenheter. 
Några av oss kanske också har fått en tankeställare. Vi inser kanske att vi behöver leva mer hälsosamt för att vara starkare för framtida eventualiteter. Bara genom att minska socker och snabba kolhydrater i kosten så kommer man långt. Lägg därtill några effektiva tillskott, så som örtkapslar, fiskleverolja och D-vitamin så har du boostat på hälsan rätt bra.

Varje kris för också med sig möjligheter och potentialen till förbättring. Säkerligen har du redan fått dig en rejäl tankeställare om planerar för din framtid efter detta virus.

Fler nyheter