En värdig begravningsgudstjänst i Hudiksvall

31 januari 2021 Lily Hansen

Tillhörigheten och familjekänslan i en kyrka är något som alla borde få uppleva. Att ha en extra familj som finns för en och stöttar en. I alla livets skeenden är kyrkan en stöttande och fin följeslagare. Vid dop, konfirmation, bröllop och begravning såväl som alla de vackra högtider vi firar.

Kyrkans familj är en kärlekens familj som sprider hopp och tro. Hit är alla välkomna och här finns mängder av aktiviteter och samvaro. Kom till en gudstjänst, delta i barn- och familjeaktiviteter eller njut av en stilla stund i kyrkorummet i Hudiksvall. Dörrarna står alltid öppna och alla är välkomna.

När vi tar farväl

Även när någon av våra kära lämnar jordelivet är det en vacker samvaro i kyrkan. Familj, släkt och vänner samlas för ett sista farväl. Man är där för att hylla, tacka och minnas den av oss som nu lämnar jordelivet. Vid en begravningsgudstjänst i Hudiksvall finner du alltid stöd och närvaro av personal från kyrkan så väl som den begravningsbyrå du valt att anlita.

Även en begravning är en vacker stund. Vi minns den som stått oss nära och som nu lämnar oss. Vackra minnen, stilla gråt och tröst tillsammans. En stund av psalmer, tända ljus och vackra blommor som avrundas med fika och kärlek i stilla ro. Det är en dag man minns länge.

Traditioner och familj 

Kyrkan är för många ett stöd genom hela livet. Här upplever vi stora högtider och här genomgår vi viktiga steg i vårt liv. Bara tryggheten i att ha en tro, en tillhörighet och en kyrklig familj är tröst som bär många i dagens samhälle.

Har din familj en tradition av att gå i kyrkan? Olika kyrkor har olika typer av aktiviteter och i Hudiksvall kan du finna en kyrka som passar för dig. Låt idag bli en dag då du besöker din kyrka.

Fler nyheter