Finn din nästa vägmarkering hos svevia.se/vagmarkering

26 augusti 2022 Camilla Holmgren

editorial

I Sverige har vi ett företag som heter Svevia (https://www.svevia.se/vagmarkering) som ansvarar för markeringen av våra vägar. De har en hemsida där du kan söka efter de markeringar som du behöver för ditt specifika projekt. På svevia.se/vägmarkering kan du hitta all slags information om vägmarkeringar. Du kan lära dig vad vägmarkeringar är, varför de är viktiga och vilka olika typer av markeringar det finns. På webbplatsen finns också information om priser och tips om hur man installerar vägmarkeringar på rätt sätt.

vägmarkeringar

Varför det är viktigt med med vägmarkeringar

Vägmarkeringar är viktiga av flera skäl. De kan förbättra säkerheten, hjälpa förare att hitta rätt och göra vägarna mer attraktiva. Vägmarkeringar kan också användas för att ange var folk ska parkera eller stå och för att varna förare för faror.

Olika typer av vägmarkeringar

Det finns många olika typer av vägmarkeringar, och vilken typ du behöver beror på syftet med markeringen. Det finns till exempel reflekterande vägmarkeringar som är utformade för att vara synliga på natten, och icke-reflekterande vägmarkeringar som bara är synliga på dagen. Det finns också tillfälliga vägmarkeringar som kan tas bort när de inte längre behövs.

Prissättning

Priset för en vägmarkeringar se ut ungefär så här:

  • Reflekterande vägmarkeringar: 250 kronor per meter
  • Icke-reflekterande vägmarkeringar: 150 kronor per meter
  • Tillfälliga vägmarkeringar: 100 kronor per meter

Hur du installerar vägmarkeringar på rätt sätt

Det är viktigt att installera vägmarkeringar på rätt sätt så att de är effektiva och håller så länge som möjligt. När du installerar reflekterande vägmarkeringar är det viktigt att använda en primer så att de reflekterande partiklarna fäster ordentligt på ytan. Icke-reflekterande vägmarkeringar kan installeras utan primer. Tillfälliga vägmarkeringar bör installeras med dubbelhäftande tejp så att de lätt kan avlägsnas vid behov. Om reflekterande vägmarkeringar installeras utan primer blir de mindre effektiva och försämras snabbare. Om du om du har frågor om vägmarkeringar kan du kontakta Svevia på deras webbplats eller per telefon.

Fler nyheter