Förbättra avloppsledningarna med rörinspektion.nu

Sådant som syns är roligast att renovera på huset. Ett snyggt tak, en fin fasad och en lyxig swimmingpool är det roligt att lägga pengar på. Rörinspektion kommer lika långt ner på listan som alla rören som är nergrävda och gömda inuti fastigheten.

Ändå är det rören som är basen för både vatten till och från fastigheten. Fungerar inte det, ja då får vi rejäla problem. Precis som taket behöver en översyn då och då, så behöver rören det också. Hela huset ska skötas, både det som syns och det som är dolt.

 

Dolda fel kan medföra vattenläckor och fuktskador

Det där låter inte roligt, och vi vill inte heller tänka på det. Vi upptäcker inte en vattenskada om det bara sipprar lite ur ett rör. Kanske märker vi att det luktar lite unket någonstans. Det är värt att ta dofterna på allvar, för de kan avslöja fel vi inte vet om.

En rörinspektion kan också visa hur rören ser ut inuti, och det kan exempelvis ha växt in rötter i ledningarna eller fastnat ett djur där. Kanske har man spolat ner något riktigt stort eller så har smuts och fett klumpat ihop sig så att man behöver göra en stamspolning.

 

 

Rören filmas inifrån

Väljer du exempelvis rörinspektion.nu kommer det en auktoriserad rörinspektör och gör en invändig filmning av rören. Eftersom bilderna skickas vidare till en dator har du som husägare tillgång till fullständig dokumentation. Rörens kondition och funktion framgår av inspektionen och du får resultat i en slutbesiktning.

Du kan välja att göra lite, mycket eller ingenting för dina rör. Men har du koll på ledningarna blir du inte överraskad av mystiska stopp eller läckor, för då har ett proffs sett över hela rörsystemet. Utnyttja ditt ROT-avdrag för delar av arbetskostnaden. Det höjer husets värde att du har koll även på dina rörledningar.