Förena nytta med nöje

16 april 2020 jonas olsson
Förena nytta med nöje

Den bästa anställde är inte den som arbetar frenetiskt 8 timmar om dagen, och kanske till och med tar med arbetet hem. Nej, det är viktigt att man har en balans i sitt privatliv men också under sin arbetsdag. Att ta sina raster och även lägga in minipauser, som exempelvis bensträckare, korta samtal med kollegor eller en snabb nypa frisk luft, är en förutsättning för att hjärnan ska vara fokuserad och orka i längden. Därför är det också viktigt att man som arbetsgivare lägger in schemalagda små händelser i arbetsveckan, som kanske exempelvis ett besök på spa.

 

Utbildning och återhämtning

Konferens, som kan anordnas hos exempelvis https://akerblads.se/ , är ett ofta uppskattat inslag under arbetsåret. Personalen får en möjlighet att både lära sig något nytt eller fräscha upp gamla kunskaper. De får även en stund till återhämtning i form av spa eller liknande. Långa dagar på kontoret kan skapa spänningar som till och med kan bli till kroniska skador med tiden. Därför kan en konferens med spa vara en möjlighet för såväl företaget som personalen att vårda och återhämta sig inför kommande arbetsuppgifter. Det brukar vara mycket uppskattat och dessutom skapar det en gruppkänsla som framöver ökar såväl produktiviteten som arbetsglädjen.

 

 

Lindring för kropp och själ

Det är något speciellt med vatten. Att sänka ner sin kropp i ett varmt bad skänker lindring för smärtor, såväl kroppsliga som själsliga. Känner man sig extra generös som arbetsgivare så kan man även lägga till exempelvis en massage, fotvård eller andra behandlingar som hjälper till att ge personalen en liten extra kick. Klokt är dock att lägga spa-besöket efter det att man är färdig med de tyngre delarna i konferensen. Detta eftersom att man dels brukar bli lite slö efter badet. Dessutom ger spabehandlingar bäst resultat om man efteråt kan få vila i relax-avdelningen med lite frukt, nötter och någon god dryck.

Fler nyheter