Handla blommor i Järfälla

26 februari 2022 william eriksson

editorial

Har du koll på alla hemliga språk som finns? Många har läst boken om mästerdetektiven Kalle Blomkvist och kan rövarspråket. Grunden i rövarspråket är att man efter varje konsonant lägger ett o och sedan konsonanten igen. Så att blommor blir ”boblolmommomoror” på rövarspråket.

Det finns även i-språket där man byter ut konsonanterna mot i och blommor blir ”blimmir”. Sotarna har sitt yrkesspråk som heter knoparmoj, och skinnarbetarna i Malung hade backslang. Månsing är också ett hemligt språk som användes av knallarna i Västergötland.

 

blommor

 

Givetvis pratar även blommor i Järfälla

Ett mer allmänt känt, men ändå inte utbrett språk, är blomsterspråket. De allra flesta känner till att tre röda rosor betyder ”jag älskar dig”. Vad innebär det om man ger en bukett maskrosor till någon man tycker om? Enligt blomsterspråket betyder maskrosor att kärleken inte är besvarad. 

Maskrosor kan också betyda att ens självsäkerhet är skrattretande. Tittar man på wikipedia så finns det ofta två olika förklaringar på blommorna, men ofta har de ungefär samma innebörd.

Så när man går ska köpa en bukett blommor i järfälla till dejten, vad bör man tänka på? Det kan vara starkt att komma ut med en bukett röda rosor eftersom det betyder att man älskar någon. En bukett violer däremot betyder ”låt oss vara tillsammans” vilket kanske är lagom i början av ett förhållande.

Ett annat budskap man kan tolka in är hur många blommor det är i buketten. En liten bukett med fyra blommor betyder ”jag ser upp till dig och är dig tacksam”. Visst är det ett underbart litet budskap att ge mottagaren. Går man däremot i frieritankar då är 10 blommor i buketten det helt ultimata, gärna röda rosor eller tulpaner. 10 blommor i buketten betyder ”Vill du gifta dig med mig?” och förhoppningsvis så blir svaret likt kronprinsessan Victorias klassiska svar ”ja, ja, ja!”. 

Fler nyheter