Hitta rätt hjälp för bouppteckning i Sölvesborg

23 maj 2022 patrick pettersson

editorial

Nej, det är aldrig kul när någon dör. Även om alla är medvetna om att döden tillhör livet så känns det som att man aldrig riktigt kan förbereda sig. Och framför allt kan det kännas som att man inte kan förbereda sig på det som kommer efteråt. Då åsyftas inte himlen, helvetet, skärselden eller någon reinkarnation. Utan snarare det som blir kvar att göra för alla anhöriga som den avlidne lämnar efter sig. Nämligen bouppteckningen.

Bouppteckningen är den handling som ska upprättas när någon dör. Det är ett dokument som redovisar vilka tillgångar och skulder som den döda lämnar efter sig. I bouppteckningen framgår även vem det är som ärver den som har gått bort, vilket i förlängningen ger svar på hur ett arv ska fördelas. Sådant där kan vara bra att söka juridisk hjälp för, annars är risken stor att det blir stora familjebråk i ärendet. 

 

bouppteckning

 

Experter på bouppteckningar

Och är det någonting ni vill undvika i samband med att en anhörig har lämnat er så är det väl ändå bråk i familjen? Bättre då att ringa en jurist, förslagsvis någon som arbetar med bouppteckning i Sölvesborg. Om det nu är där ni bor, eller om det åtminstone är där som den som har dött bodde. Annars får ni prova en jurist någon annanstans, det finns många experter på bouppteckning i landet. 

Hur som haver, bouppteckningen är någonting som du aldrig någonsin kommer att kunna komma från. Lagen kräver nämligen att handlingen redovisas. Med andra ord är det inte valfritt. En sak som kan vara värt att komma ihåg är att det inte enbart är i samband med dödsfall som bouppteckningar ska upprättas. Så ska även ske i samband med konkurs. Det kan vara bra att känna till om du driver ett eget företag som håller på att gå utför. 

Fler nyheter