Hur man får tag på bra industriglas

30 maj 2022 jonas olsson

editorial

För att hitta en pålitlig leverantör av industriglas kan man besöka https://miritglas.com/se/, där man hittar ett brett utbud av produkter. Oavsett om ni söker glas till läkemedelsindustrin, transport eller belysning, kan en välsorterad leverantör alltid tillhandahålla det ni önskar. Letar ni efter designglas så kommer ni antagligen också hitta det hos samma leverantör. 

Något som dessutom brukar känneteckna en duktig leverantör, är att de har många år – vissa även decennier – i branschen, samt att de har mycket goda kunskaper om glasets egenskaper. De har dessutom de moderna verktyg som krävs för att kunna omsätta dessa kunskaper i praktiken. 

 

En glasverkstad som har det som krävs för industriglas

En modern glasverkstad har för det mesta tillgång till modern CNC-utrustning, men ofta hittar man också andra tekniker som diamantsåg, vattenstråleskärning, sandblästring och kemisk härdning. Om ni är ute efter något speciellt kan ni alltid fråga er glasverkstad om de har tillgång till denna behandling. Hittar ni en leverantör som uppfyller de krav ni har, så kan ni ha en samarbetspartner för många år framöver. 

En av nycklarna till en framgångsrik glasverkstad är – förutom erfarenhet och tillgång till moderna verktyg – värdefulla kontakter med leverantörer av råvaror. Har man som producent bra kontakter med underleverantörer, går det ofta att få fram de bästa råvarorna som krävs för att man ska få ett högklassigt slutresultat. En seriös glasverkstad som är specialiserad på industriglas tar därför tillgång till bra råvaror på stort allvar. 

 

industriglas

 

Trygghet med certifiering för industriglas

En leverantör av industriglas bör även – precis som https://miritglas.com/se/ – ha en ISO-certifiering. Då kan man känna sig trygg, eftersom denna certifiering innebär att de kan specialglas och kan garantera att slutprodukten kommer hålla måttet. När det gäller industriglas måste man nämligen kunna lita på att glaset ibland tål extrema förhållanden och även klarar av att bearbetas på olika sätt.

Fler nyheter