Känn dig trygg i händerna på en frisör i Stockholm

10 februari 2021 jonas olsson

Dags för en helt ny frisyr eller samma som vanligt? Dags för bröllop eller ett misslyckat försök till hemmaprojekt? Oavsett vilken anledning finns det alltid en frisör som kan hjälpa. De har kunskap inom många olika områden, såsom färgning, klippning, uppsättning, styling och permanent.

I utbildningen ingår kunskap om kemi så att färgen blir helt rätt, och inte som den där misslyckade färgningen hemma. Frisörer är också mycket kunniga inom olika håruppsättningar som kan passa till exempelvis ett bröllop eller en bal. Det kan vara svårt att göra hemma själv och vid ett sådant speciellt tillfälle kan det vara klokt att få hjälp av en frisör.

Att gå till frisören och bli ompysslad kan också vara en chans till egentid. Man får komma dit, slappna av, bli omhändertagen och samtidigt bli fin i håret. De flesta frisörer erbjuder en kopp kaffe eller te till behandlingen för en extra lyxig känsla.

 

 

 

Trender inom frisörbranschen

Numera åker de flesta frisörer ofta på olika utbildningar och kurser för att lära sig om de nya trenderna som dyker upp hela tiden. Det kan handla om nya frisyrer eller nya sätt att lägga färg i håret. Hårtrender kommer och går hela tiden, och när något blir modernt och efterfrågat på en salong är det vanligt att personalen får lära sig om det för att tillgodose kundens behov.

  

Garanterad kompetens

För att bli godkänd inom sitt yrke och få ett gesällbrev måste en frisör genomföra ett gesällprov och bli godkänd. Vissa salonger anställer frisörer utan gesällbrev men det finns då ingen garanti för att frisören har kunskap inom alla ämnen och kan genomföra alla områden av yrket. Är man osäker när man väljer frisör kan det vara en bra idé att fråga efter gesällbrev när man kontaktar salongen. Kontakta en frisör Stockholm för att fixa senaste frisyren.

Fler nyheter