Några tips för din pickup truck och din flakkåpa

07 november 2022 Staffan Ehrlin

editorial

Några tips för din pickup truck och din flakkåpa

När du ska välja en begagnad pickup finns det några saker du bör tänka på. För det första, vem ska använda bilen? Om det bara är för lätta uppgifter runt huset behöver du kanske inte en tung lastbil. Men om du planerar att använda den för arbete eller för att transportera stora laster vill du se till att du får en bil som klarar av jobbet.

För det andra bör du tänka på vad du ska använda bilen till. Om du bara behöver den för tillfällig transport eller bogsering kan en mindre pick up räcka. Men om du planerar att använda den som huvudfordon vill du se till att den har alla funktioner och möjligheter du behöver. Är det så att du ska använda den mycket privat och har familj, så är det klart viktigt att det finns ett ordentligt baksäte. Det är inte ok att transportera familjemedlemmar på flaket (även om ungarna verkar tycka det är en toppenidé).

För det tredje bör du tänka på din budget. Begagnade bilar kan vara mycket prisvärda, men de kanske inte har alla de funktioner som en ny pick up har. Välj en som passar dina behov och din budget.

flakkåpa

Flakkåpor och lock

Slutligen, kolla in de olika typerna av pickuplock som finns tillgängliga. Det finns hårda toppar, mjuka toppar och tonneau covers. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar. Välj den som bäst uppfyller dina behov.

Hårda toppar är de dyraste, men de ger det bästa skyddet mot väder och vind. Mjuka toppar är billigare, men de är inte lika hållbara. Tonneau covers är ett bra mellanting mellan de två och kan installeras av dig själv, även om det kan vara bra att ta hjälp av en auktoriserad leverantör. Själv använde jag mig av Celer, som är ett företag som specialiserat sig på just lock, snug tops och flakkåpor till pickups i Sverige.

Fler nyheter