När du behöver ansöka om bygglov

02 juni 2020 Jenny Olsson

När man har köpt ett nytt men begagnat hus är det kul när man får sätta igång och renovera det och göra det till sitt. Att köpa ett nytt eller nyare hus, där det mesta är nytt och fixat är såklart bekvämt om man inte har så mycket tid över men att köper man ett begagnat kan man verkligen få den stil i och på huset som man tycker om. Köper man ett hus i renoveringsbehov blir det oftast lite billigare också vilket gör att det finns utrymme för att kanske lägga mer pengar på renoveringen av det. 

När man börjar att renovera ska man komma ihåg att både budgetera för in- och utsidan. Det är lätt hänt annars att man börjar göra om kök, badrum och ytskikt i huset och helt plötsligt är pengarna slut. Därför är det bra att ta med utsidan i beräkningarna ända från början. 

Att göra om fasad och tak är saker som verkligen ger huset ett lyft och ibland ett helt nytt uttryck, speciellt om man väljer att helt byta färg på fasaden. Något man ska tänka på innan man sätter igång och köper in färg och hyra in hantverkare, eller måla om man ska göra jobbet själv, är att se om man behöver ansöka om bygglov. Det är lätt att tänka att bygglov bara behövs om man bygger nytt eller bygger till men bygglov behövs också många gånger när man ska förändra färgen på fasaden. 

Att veta vad som gäller när man ska måla om sitt hus och hur man går tillväga för att söka ett bygglov kan kanske kännas lite förvirrande för den som aldrig har gjort det. Men det finns en bra sida som man kan besöka, där de delar med sig om fakta och tips gällande bygglov,  https://hus-bloggaren.se/behover-man-bygglov-om-man-vill-byta-farg-pa-fasaden/. Här har de samlat all viktigt information som man kan tänkas behöva.

Fler nyheter