Planera event, maten är en viktig del

02 oktober 2019 jonas olsson
Planera event, maten är en viktig del

När du ska planera ett event på jobbet så är maten en stor del av upplevelsen. Det kan vara en kick-off eller bara en gemensam lunch. Det finns gott om företagscatering och vill du ha lite annorlunda nisch så varför inte testa norrländsk catering i Stockholm https://restaurangknut.se/? Norrländska delikatesser passar de flesta. Det norrländska köket bjuder på mer än surströmming. Oavsett vem du väljer till din företagscatering så finns det lite detaljer att tänka på.

 

 

Planera företagscatering i god tid och glöm inte specialkosten

 

Har du utsetts till planerare kan det vara bra att ha några riktmärken. När du anlitar ett cateringföretag så slipper du allt bekymmer. Det är alltid bra att vara ute i god tid så du får det företaget du vill ha. Tänk på att kontrollera så de som behöver specialkost eller har allergier får något att äta. Dessutom så kan exempelvis luftburen nötallergi vara en katastrof att missa. Skriv noga ner en lista över deltagare och deras preferenser. Det är bra att kontrollera så det finns bestick, glas och tallrikar till alla. De flesta som levererar catering kan även erbjuda att hålla dig med detta om det inte finns.

 

Små detaljer som avgör

 

När eventet väl drar igång så tänk på att försöka styra upp tiderna. Har ni aktiviteter på schemat behöver någon vara den som ser till att schemat hålls. Har man kul tillsammans är det lätt att tiden skenar iväg. Du kan själv avgöra om catering ska levereras innan eller om de ska komma på en utsatt tid. Buffé och plankor är smidigt då det går att ställa upp under tiden som aktiviteterna pågår. Finns det varma och kalla rätter behöver dessa varmhållas eller stå på kylning så inte bakterier frodas. Självklart hjälper ett cateringföretag till med instruktioner. Framför allt, glömt inte ha kul! 

Fler nyheter