Regelbunden takmålning kan göra att du slipper byta tak

Ett nymålat tak ser väldigt bra ut, men en takmålning kan göra mer för ditt tak än så. Genom en målning får takpannorna ett nytt och förstärkt ytskikt som kan skydda mot alla påfrestningar taket får stå ut med dagligen. Förutom sol, vind, snö och regn så kan även olika former av påväxt sprida sig på taket och bryta ner ytskiktet. Det är därför viktigt att med jämna mellanrum tvätta och måla taket så att det kan ge ett bra skydd och hålla länge. 

Tänk långsiktigt och ekonomiskt

Ett tak med eftersatt underhåll håller inte lika länge som ett väl omhändertaget tak gör. Det är därför ingen idé att snåla på underhållet genom att skippa både tvätt och målning på en regelbunden basis eftersom det kan leda till att hela taket måste bytas ut, något som är både omständigare och mer kostsamt. För den som inte har kunskap om takmålning och inte heller är van att röra sig på ett tak så är det absolut bästa alternativet att anlita ett professionellt företag som kan utföra jobbet. 

Ta inga onödiga risker

Målning av takpannor ställer nämligen höga krav på kompetens, erfarenhet och utförande. Det är både farligt och besvärligt att utföra arbete på tak om det inte finns rätt utrustning och kunskap om hur man ska röra sig för att utföra jobbet. Ett av Sveriges främsta företag inom takmålning är Hustvättarna, de besitter all nödvändig kunskap för att kunna måla alla sorters tak på ett säkert och hållbart sätt. 

Arbete med garantier

Hustvättarna använder de mest kvalitativa produkterna och lämnar marknadens längsta garanti på takmålning. Den gäller i hela 12 år och är möjlig tack vare att de tillsammans med ett av Europas största företag inom färgtillverkning tagit fram en färg speciellt anpassad för det nordiska klimatet. Det finns därmed möjlighet att välja ett riktigt hållbart alternativ när det är dags för takmålning.