Rent och städat är första steget

15 januari 2020 Mikael Barani
Rent och städat är första steget

Städa på ditt rum!

Mjah, det är mycket snack nuförtiden om att vi ska rädda klimatet och världen med mera, men hur många av oss är det egentligen som har det städat och fint i våra hem?
Jordan Peterson slog igenom på bred från med sitt budskap att hålla rent på rummet. Hur skulle man som sagt annars klara av större uppdrag än så, om man inte ens hade det rent hemma?

I samma andetag har minimalismen samt essentialismen slagit igenom på bred front. Skala av allt det som inte gagnar dig – såväl saker som relationer – och finn en ny harmoni i livet.

Ja vi verkar onekligen vara på väg bort från konsumtionens era, i varje fall en del av oss. Kanske är detta ett tecken på den nya tidens andlighet som på något sätt medvetandegjordes genom mindfulness, yoga och liknande?
Samtidigt hittar vi ut till skogen igen och människor som mår dåligt kan få skogsbad utskrivet som medicinering.

Visst känns det lite som om att vi håller på och backar tillbaka bandet till hur vi levde förut? När vi inte dränkte oss själva med saker, utan man hade det man behövde.
Kanske var vi lyckligare då?

En sak som är säker är att vi verkar må allt sämre psykiskt idag. Speciellt våra unga där siffrorna ser riktigt dystra ut.

Någonstans måste var och en börja med det som vi kan påverka: Städa ditt rum till att börja med.

Visst kan man sedan, när man har fått ordning på läget, beställa städning hemma från samma firma som ordnar med kontorsstädning i Stockholm. När livet väl har börjat rulla så kan det vara skönt att kunna fokusera på andra saker än att hela tiden se efter hemmet. Det är då företag som Stockholms Allstäd kommer in i bilden och förenklar vardagen för oss.

Fler nyheter