Så hittar du rätt rekrytering i Stockholm

15 april 2021 patrick pettersson

Jaha, här sitter du igen. Framför ett skrivbord återigen. Med en person i maktposition framför dig. Som ser totalt ointresserad ut av vem du egentligen är. Ändå har du klätt upp dig, sitter fint med händerna i knät och har mobilen avstängd och nedpackad i ryggsäcken för att inte störa. 

Du håller ögonkontakt och är noga med att le, men inte onormalt mycket, samtidigt som du försöker presentera dig själv i bästa dager och göra det bästa intrycket du någonsin kan ge. Ännu en gång. 

Känns det bekant? En anställningsintervju är ofta oerhört energidränerande. Du är på helspänn. Det kan vara svårt att motivera sig själv att göra bra ifrån sig när du aldrig får jobb. Efter ett tiotal intervjuer kör du snarare på autopilot än orkar vara ditt genuina jag. Men har du någonsin stannat upp och bytt perspektiv? Hur tror du personen på andra sidan skrivbordet upplever det – den person som är högst ansvarig för rekryteringen? 

 

Rätt person på rätt plats

Ta bara en stad som Stockholm. Där låg arbetslösheten på nästan nio procent i början av 2021. När en arbetsgivare lägger upp en annons på till exempel Platsbanken kommer den att få hundratals, kanske tusentals sökningar. Den brutala sanningen är samtidigt att väldigt få är aktuella för platsen. Många söker jobbet bara för att de måste. Det är en del av Arbetsförmedlingens krav för att arbetssökande ska kunna behålla sitt bidrag.  

Det är förstås en helt hopplös rekryteringsstrategi. Hur ska du som rekryterare hitta rätt person att anställa i en sådan djungel? Idag handlar det snarare om att veta var du ska annonsera och hur du ska göra det. 

Det finns konsulter och liknande som gärna hjälper dig att hitta rätt målgrupp. Så att du får rätt person på andra sidan skrivbordet. Läs mer om rekrytering i Stockholm här: https://lovemyoffice.se/bemanning-rekrytering/hallbar-rekrytering-onboarding/ 

Fler nyheter