Se dina tankar som om du satt på en konferens i Malmö

19 oktober 2020 Mikael Barani

Låter du dina tankar blomma ut i vardagen eller censurerar du dig själv? Ibland kan vi nämligen vara rädda för allt som dyker upp i våra huvuden utan att reflektera över att en tanke inte är samma sak som en handling.
När det kommer till skrämmande tankar kan källorna vara olika. Ibland kan det vara det undermedvetna som försöker få oss uppmärksamma på något som vi behöver se över. Andra gånger kan det bara vara något inlärt som dyker upp, nästan som ett program som drar igång då och då.

Tankarna som går i repris

Det viktiga är att lära sig betrakta dessa tankar, nästan som om du satt på Konferens Malmö och tittade på en föreläsare på en scen. Eller låtsas som om att du sitter i publiken i ditt inre och kollar på en film. Vad är det som dyker upp på ”skärmen”? Hur ser din inre dialog ut? Återkommer vissa saker och i så fall vad?

Kanske kommer du att märka att det ofta kan vara just samma saker som snurrar runt inne i huvudet, om och om igen. Skriv i så fall gärna ned dessa saker för att verkligen tydligt se hur ditt inre landskap ser ut. Kanske vill du förändra denna inre monolog, eller är det en dialog, som du för med dig själv?

Börja använda dig av affirmationer. Detta är positiva och målmedvetna saker som du upprepar för dig själv och se om det inre samtalet påverkas av detta.
Många gånger kan vi nämligen hållas tillbaka av ett inre samtal som för länge sedan har spelat ut sin roll. Saken är bara den att du inte har gett dig själv tid och möjlighet att byta ut detta samtal mot ett nytt sådant. Som tur är kan du när som helst välja att påbörja med detta arbete och på så sätt återuppfinna dig själv och vad du tänker.

Fler nyheter