Sockervaxning – en kort förklaring

14 maj 2020 jonas olsson

Sockervaxning eller som det även kallas, sugaring, är en av de skonsammaste metoderna för hårborttagning. För dig som helst vill göra det hemma finns det flera tips på en hemmagjord blandning av socker och citron som kan användas. Självklart, kan man göra en sugaring på en beauty klinik.

Dessutom kan sockervaxning ses mer som en hudförbättrande behandling än enbart vaxning. Varför? Sugaring (eller body sugaring) avlägsnar inte bara hårväxt utan även döda hudceller med en len, mjuk och fin hud som resultat. Sockervax är att föredra jämfört med vanlig vaxning då man drar vaxet i samma riktning som håret vuxit vilket leder till färre brutna hårstrån. En annan fördel är att hårsäckarna blir mindre irriterade och antalet inåtvända hårstrå minskar.

 

Fördelar med sockervaxning

Förutom fördelarna som beskrevs under föregående rubrik har sockervaxning ytterligare några positiva egenskaper som bör poängteras.

Sockervax  klibbar inte på huden, är 100 % naturligt och dessutom vattenlösligt. Du behöver inte vänta tills håret växt mycket för att vaxa, sugaring kräver mindre hårväxt jämfört med andra metoder. Med sina organiska ingredienser och milda sluteffekt rekommenderas sockervax för dig med känslig hud och passar alldeles utmärkt för de intima områdena. Ett stort plus är att håret växer långsammare jämfört med annan vaxning.

 

 

Vad kostar en sockervaxning?

 En sugaring kan variera i pris beroende på vad man behandlar. Idag erbjuds det sockervaxning för armhålor, bikinilinje, halva och hela ben, rygg och även armar. Exempel på aktuella priser kan du se här http://www.bodyfashion.se/.

Likt de flesta kosmetiska behandlingar kan även priserna för sockervaxning variera olika salonger emellan. Om en beauty salong är populär kan givetvis priserna vara högre jämfört med en plats som precis kommit igång med sin verksamhet. Höga priser betyder inte hög kvalité därför är det alltid bäst att läsa recensioner på nätet eller fråga någon vän eller bekant om tips. 

Fler nyheter