Steg mot ett hälsosammare liv och trevligare besök hos tandläkaren i Järfälla

22 mars 2021 Mikael Barani

Vem här har inte funderat över hur man ska kunna optimera hälsan under dessa oroliga tider som vi lever i. För även om det endast är en liten minoritet som avlider i sviterna av Covid-19, främst överviktiga män som har passerat 80 år, har detta blivit en påminnelse för oss alla att ifrågasätta våra egna vanor. 

Detta gäller både kost, rörelse och förmåga att finna balans i vardagen.

Skona tänderna och hälsan

Ett steg i rätt riktning verkar i varje fall vara att se över kosten. I Storbritannien har man bland annat gått ut med att det är just svår övervikt som är den drivande faktorn bakom dödsfall och svåra symptom i denna pandemi. Låt därför denna knepiga period i vår moderna historia bli den tid som inspirerar dig till att äta råvaror istället för produkter. Det handlar främst om att undvika den moderna käket som ofta är laddat med kolhydrater och socker.

Det gör inte bara under för immunförsvar och hälsa, säkerligen kommer du också att få god respons nästa gång som du besöker din tandläkare Järfälla. För det är trots allt socker och sött som orsakar attacker och skador på dina tänder.
Håller du dig främst till fett och protein så minskar du risken för att få hål i gaddarna.

Lägg därtill rörelse och motion till rutinerna så börjar du verkligen bygga på den långsiktiga hälsan. 

På pappret ser det lätt ut: Ta en promenad varje dag, gärna i kuperad terräng, och ät lite kolhydrater. Alla som någon gång har provat på att göra förändringar i sin livsstil vet dock att det ofta krävs mycket viljestyrka och fokus. Ett tips är att göra resan tillsammans med någon annan. När man plötsligt måste stå till svars för sitt beteende är det lättare att behålla skärpan och hålla siktet ställt på framgång.

Fler nyheter