Svåra deklarationstider, vilket kommer att märkas på en redovisningsbyrå i Skåne

Det senaste året har varit tufft för oss alla. När denna pandemi fortsätter att göra sina ronder över vår planet så är det mångas tillvaro som sätts på prov.

Det handlar inte bara om den direkta effekten som pandemin på hälsan, även om det förstås är det mest uppenbara. Det handlar också om allt som virusets framfart leder till. Eller i varje fall hur vi väljer att hantera viruset som samhälle.

Tänk på verksamheterna

Det är en svår balansgång mellan att skydda de utsatta och de effekter som åtgärderna i samhället har på folks liv. För hur mycket lidande orsakar faktumet att folk ser sina drömmar gå i kras när deras verksamheter slås ut? Detta är inte något som man kan ta lätt på, utan det gäller att förstå att även detta är något som orsakar stor tragedi i människors liv.

För hur många är det inte som kommer att se dystert på sitt underlag till deklarationen när detta lämnas tin till Andrea Kovacs redovisningsbyrå i Skåne

Hur många är det som med sorg kommer att känna att det kommer att bli tufft för verksamheten att överleva länge till om det fortsätter som nu?

Det är som sagt en svår balansgång detta med att bromsa virusets framfart och att se till så att samhället rullar på. Kanske är det så att vi får inse att vi inte kan rädda alla. Det har vi aldrig kunnat göra rent historiskt heller. För den hårda sanningen är att vi är en del av naturens kretslopp och där är just döden en bärande del – annars är det inte ett kretslopp.

Detta kanske är en mager tröst för dem som på olika sätt drabbas direkt av viruset. Naturligtvis ska samhället göra sitt bästa för att rädda så många som möjligt. Dock är det omöjligt att rädda alla, i varje fall med dagens teknik.