Telelösningar är flexibla

18 mars 2020 william eriksson
Telelösningar är flexibla

Företag kan vara så skiftande, och ägarnas inriktning också. Vissa kontor ligger intill sin fabrik, och ofta väljer man där traditionella telelösningar. Men nuförtiden behöver man inte ens ha ett fast kontor, och inte ens en fast telefon. Moderna telelösningar har förändrat vårt sätt att se på hur ett företag är. En ägare kan ha företaget mer eller mindre i fickan, och genom mobila telelösningar upplever kunderna som ringer, att chefen är på plats i alla fall. Han kan vara på resa, för längre eller kortare tid, och driver sitt företag lika bra ändå.

 

Ingen typisk sekreterare

Genom teknik och molntjänster har också sekreterarfunktionen förändrats. Hon höll koll på var chefen var, antecknade vilka han skulle ringa och var på plats på kontoret. Numera behöver man bara en inloggning för att komma åt molnbaserade tjänster, kollar kalendrar och kan hålla telefonkonferenser. Till och med ekonomifunktionen kan vara molnbaserad genom smarta bokföringsprogram. Revisorn finns också i molnet, till stor del, och man skickar lätt över filer. Den anställda personal som faktiskt finns, kan övervakas elektroniskt, via GPS och andra datorfunktioner. Telelösningar låter företagsledningen kolla hur lång tid säljsamtalen tar, hurdan lönsamheten är med mera.

Om man vill ha ett kontor

Med en proffsig hemsida ser det ut som om man har många medarbetare och en solid organisation, exempelvis för e-handel, men faktum är att det räcker med en enkel lagerlokal i många fall. Skulle man ändå vilja kunna visa upp sitt kontor, kan man hyra en lokal i ett kontorshotell. Givetvis finns det stationära telefonväxlar också, med routrar, switchar och headset, om man nu vill ha det. Alla tänkbara funktioner man vill ha i sitt företags kommunikation kan man få hjälp med via bara en enda kontaktyta, som sedan håller i all elektronisk service och kompetens. Det är både praktiskt och bekvämt, och väldigt flexibelt.

Fler nyheter