Välj klinik där det finns goda kunskaper och erfarenhet när du planerar att göra botox i Malmö

18 augusti 2021 Cecilia Olsson

Botoulinumtoxin, även kallat botox, är ett muskelavslappnande medel som bland annat används i kosmetiskt syfte för att minska rynkor och reducera ansiktsmimiken. Det är vanligt att till exempel behandla rynkorna i pannan, ”argrynkan” mellan ögonbrynen och kråksparkar kring ögonen. Även om Botox inte helt kan ta bort statiska rynkor så minskar det uppkomsten av uttryckslinjer och nya rynkor eftersom medlet får musklerna att slappna av. Därför kan det vara fördelaktigt att börja med botoxbehandlingar i förebyggande syfte. 

Börja i tid för bästa möjliga resultat

Redan vid 20-30 års ålder kan det börja uppstå rynkor i ansiktet. Vissa är bara synliga när man rör ansiktet medan andra även syns när man slappnar av, vilket gör dem till statiska rynkor. Eftersom botox får musklerna att slappna av och minska deras rörelse så reduceras även skapandet av uttryckslinjer och rynkor. Botoxinjektioner kan därmed förhindra att linjer och rynkor uppstår eller blir värre. Användning av Botox under en längre tid leder också i längden till slätare hud. 

Komplettera med andra behandlingar

Botox kan även kompletteras med andra behandlingar som till exempel Fillers. Fillers kan nämligen användas för att skulptera ansiktet och återskapa förlorad volym (något som också är ett ålderstecken). Även laserbehandlingar kan användas för att komplettera en botoxbehandling och ytterligare förbättra resultatet.

En duktig behandlare vet hur mycket botox som behövs

Det finns de som säger att man kan tappa all mimik vid användandet av botox, och det kan ske i vissa fall, men det behöver inte bli så. En erfaren och duktig behandlare börjar med mindre doser för att endast försvaga muskeln precis så mycket som behövs för att släta ut rynkorna men ändå behålla mimiken i ansiktet. Därför är det viktig att välja en bra klinik om man vill ha ett naturligt resultat av sin botoxbehandling. Vill man till exempel göra botox i Malmö så finns Clinic N.VY där legitimerad sjukvårdspersonal med lång erfarenhet sköter injektionerna med goda resultat.

 

Fler nyheter