Var hjälten i ditt eget gitarräventyr, med lite hjälp från Danguitar.se

16 januari 2022 Mikael Barani

editorial

Vilken otrolig njutning det är varje gång man lyfter gitarren ur dess ställ och bara låter fingrarna flyga iväg över strängar och band. Tänk att man en gång i tiden faktiskt inte hade en aning om hur man spelade på denna tingest men att den nu nästan har blivit som en förlängning av ens kropp.

Lita på dig själv!

Att uttrycka sig själv och skapa något är också bland det finaste som vi människor kan ägna oss åt. Att göra världen lite mer vacker, spännande och utmanande med musik – eller genom någon annan konstform – är verkligen något som vi alla skulle må bra av att utforska.

Med detta sagt är det inte alltid särskilt lätt att börja utforska världen, och sig själv, ur ett kreativt perspektiv. Tvärtom kan man stötta på många hinder, särskilt inombords, när man ger sig av på det äventyr som skapande faktiskt är.
Det finns ofta mycket motstånd, gärna i formen av att skjuta upp och låta bli att avsluta saker och ting, som dyker upp.

image

Faktum är att det finns en hel bok skriven om detta: ”The War of Art” och Steven Pressfield. Där lär du dig om denna kamp och hur du ska gå tillväga för att övervinna den.
Känn därför att du faktiskt är en sorts krigare när du tar tag i elgitarren från Danguitar.se och sätter dig ned för att skriva nya låtar, eller för att spela in dem.

Det svåra är förstås att du både är hjälte och slutboss i detta konstnärliga krig. Det är dig själv som du måste besegra för att ta dig framåt. 
Dessutom finns det aldrig några garantier för hur långt du kommer gå även om du slår bossen. Utan du måste lita på processen och på dig själv – är det inte just detta som alla hjältar gör?

Fler nyheter